Реализирани проекти

„Петте сетива“

„През 2021г. фондацията изпълнява проект „Петте сетива“ по програма „Социални иновации“ към Столична община. Проектът е посветен на хората, които са останали без работа, заради появата на вируса, загубили са близък човек или се преживяли друго травматично събитие в живота си. Чрез изкуството и пробуждането на сетивата, с помощта на нашите специалисти, ще се опитаме да помогнем на хората от уязвимите групи, да се върнат към нормалното си ежедневие и да открият отново себе си.“

„Когато думите не стигат“

През 2020г. фондацията успешно реализира проект „Когато думите не стигат“, финансиран и подкрепен от Столична община и програма „Социални иновации“. Проектът беше посветен на всички жени, страдащи от състоянието на следродилна депресия, състоянието на тъга и „babyblue„. Чрез реализираните дейности по проекта, успяхме да достигнем до много жени и да им помогнем да преминат по-лесно, през този различен и нов етап от живота им, като подобрихме тяхното ежедневие и отношенията в семействата им.

„За бъдещето на децата с гастроезофагеален рефлукс“

През 2019г осъществихме проект подкрепен и финансира от Столична програма „Социални иновации“ с име „За бъдещето на децата с гастроезофагеален рефлукс“. Проектът беше насочен към родителите на деца, които страдат от заболяването гастроезофагеален рефлукс. По време на проекта десетки родители успяха да направят срещи с психолог, гастроентеролог и лекар специалист в областта на заболяването. успяхме да създадем група за взаимопомощ, както и да създадем нови приятелства и запознанства. Благодарение на онлайн платформата, много родители получиха полезни съвети и информация за заболяването.

„Да бъдем толерантни и да спортуваме заедно“

През 2019г. фондацията успешно реализира проекта „Да бъдем толерантни и да спортуваме заедно“. Проектът беше финансиран и подкрепен от Столична Община по „Програма за развитие на физическото възпитание и спорта“. Спортните инициативи по проекта се проведоха на територията на   ПГФК „Княгиня Евдокия“. В проекта ни взеха участие над 150 ученици от училището от VІІІ до ХІІ клас. В спортните дейности се включиха както родителите, така и учителите, разпределени в отбори. Спортният празник се проведе под формата на състезания и игри в следните спортове: волейбол, федербал, теглене на въже, скачане с чувал, фризби и тенис на маса. Освен спортните дейнсоти по проекта се проведе и „Работилница за толерантност“, като всички изработени предмети и рисунки бяха окачени в сградата на училището. Проектът кореспондира на нуждата на българското училище за повече съвместни спорни дейности и инициативи. Чрез участието си учениците, казаха „не на насилието и агресията“.