„Пеперудите“ на Иван Яхнаджиев „помагат“ на жертви на домашно насилие

„Може и да познавате такива жени, те са са навсякъде около нас. Не стойте отстрани. Те имат нужда от вашата подкрепа!“ – с този призив се обръщат към нас организаторите на благотворителен базар в помощ на жените, пострадали от домашно насилие

На 18 юли членовете на групата за социална инициатива „Mix & Match“ ще подредят в арт клуб „Къщата на София“ изработени от тях аксесоари, картини, сладкиши, дизайнерски покривки и ръчно направени сувенири. 

Художникът Иван Яхнаджиев също участва в подкрепа на каузата. Негова картина с пеперуди – символ на трансформацията и новия живот, ще бъде предложена на търг. Събраните средства ще са за нуждите на ново защитено жилище в София. Сградата вече е ремонтирана от фондация „АМЕ“ и ще отвори врати скоро. 

Благотворителният базар е първата целева кампания след периода на социална изолация, която припомня за наболелия проблем, а и за призива на международните институции да се осигури повече помощ и закрила за тези българки, които живеят в страх и премълчават темата за домашното насилие. 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.